13.12.2024

Kukon teurastus

(10.12.2024) Pyöräilen aamusta Paapaikan suuntaan, aurinko on jo noussut ja värjää taivaanrantaa kirkkailla väreillä.

Kukkoja olisi tarkoitus teurastaa.

Keli on hieno, hiukan pakkasta, ei tuule ja luntakin on maassa.

Jokohan on kukot heränneet?

Onhan ne, varmaan jo kukonlaulun aikaan.

Muutama ylimääräinen kukko kanalassa, nuoria siis vielä ja melko pieniä, mutta kanalassa ei sovi monesti olemaan montaa kukkoa, eikä vättämättä ole tilojakaan talven tullen isommalle sakille, joten...

Kukko laskettu pölkylle viimeisen kerran.

Pieni Fiskarsin retkikirves on riittävä, sillä on hyvä lyödä.

Jotkut tainnuttaa linnun ennen kaulan poikki lyömistä, vaan hyvin se onnistuu ilmankin, kun on joku kaverina, joka rauhassa linnun laskee pölkylle, ja sitten vain napakka isku kaulaan.

Hetken saattaa lintu pyristellä, mutta kun pitää kiinni, niin se ei pääse karkuun juoksemaan...    :)

Kukot ämpärissä, otin niistä rintapalat ja koivet. Oli niin pieniä, että ei ole paljoa syömistä.

Huuhtelen lihat kotona ja saaliinhan voisi punnita.

Rintafileitä noin 500 g.

Ja koipiakin vajaa kilo.




Isommasta kukosta saa enemmän talteen kynimällä.

Itse tykkään nahasta, kun sen paistaa rapeaksi, on se todella hyvää.

Hiukan on enempi hommaa nyppimisessä, kuin jos nylkemällä nahka pois.

200-175 astetta ja kokonainen kukko uuniin ritilälle, pelti alle keräämään valumat.

Riisin kanssa on maistunut tämäkin yksilö.

Yksinkertaista ja hyvää...

Nämä lihat menee nyt pakkaseen.





Mitäs tänään syötäisiin...?

Tänään sitten keitetään riisiä ja paistetaan kukon rintaa.

Laitan riisiin suolaa ja currya.

Fileet on sulaneet ja paistinpannu on lämpenemässä.

Paistamiseen rapsiöljyä ja voita.

Paistan pinnan rapeaksi.

lisään suolan lihoille, tilkka vettä pannulle, lämmöt pois ja kansi päälle. Saa hetken siinä liha huilata.

Riisiä, kukkoa, punajuuria, kaalia ja soijakastiketta...

Eipä siinä lihat lautasella kauaa pyörinyt, oikein oli hyvää ja oikein lähiruokaa. No riisi nyt on melko kaukaa, se ei ole lähiruokaa, tai edes kotimaista, mutta voisihan senkin vaihtaa vaikka perunoihin.

Mutta hyvää oli tämäkin.

Kiitos kukoista.

Jokohan sitä huomenna pilkille, kukon laulun aikaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti