29.3.2023

Kalakukko hauki

Haukifileet odottaa jääkaapissa suolattuna, kalakukkoahan minä meinasin.

Ruisjauhoja kolmea eri laatua, jotain pussin jämiä kaapin perukoilta ja vähän tuoreempia vehnäjauhoja tasapainottamaan tilannetta. Sekoitan jauhot veteen ja suolaa oman maun mukaan.

Laiton tällä kertaa enempi vehnäjauhoja, niin jos ei ihan niin kova tuosta kuoresta sitten tulisi.

Possun kylkiviipaleita ja hauki fileet siivutettuna.

Possua oli joku reilu 400 g ja haukea vajaa 400 g.

Pekoniakin on joskus tullut laitettua, mutta ei tänään.

Taikinaa tuli reilusti, mutta eipähän jää kittanaksi.

Riisiä pohjalle ja siihen sitten vuoronperään lihaa ja kalaa.

Suolaa ripotin kerrosten välille, kalassa oli jo kyllä suolaa.

Ylimääräisen taikinan leikkasin pois ja laitoin jääkaappiin, siitähän voisi vaikka piirakoita...

Kasas on...
Paistoin 225 asteessa vajaan tunnin, että pinta on ruskistunut.

Voita päälle ja pyöräytin kirkasta paperia päälle "folio"...

Noin viisi tuntia ja 125 astetta.

Kylläpä muuten alkoi tuoksua hyvälle muutaman ensimmäisen tunnin jälkeen...

Päivän jo hämärtyessä, nostin kukon uunista tuulikaapin lattialle ja peittelin sanomalehdillä. Saa siinä rauhassa jäähtyä yön yli, kun ei jääkkaappin viitsi kuumana laittaa.

Tuossa lattian rajassa ulko-oven edessä on viileä paikka, ulkona kun on vielä pakkasta.

Hyvinhän se siinä yön yli on kukko levännyt.

Haukikukko, kyllä se ihan syötävää oli, pikkusen mikrossa lämmitin, että voi sulaa päällä ja juomaksi mustaherukka mehua. Oikein oli hyvää, kyllä tulee jatkossakin tehtyä myös hauesta kalakukkoa.

:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti