(25.3.2009) Kahvia juodessa, totesin ruisleivän olevan vähissä, onhan sitä kyllä pakkasessa, mutta jostakin tuli kuitenkin ajatus, kokeilla leipoa itse ruisleipää.
Eihän se nyt olisi varsinaisesti oikeata ruisleipää, vaan ruisruutuja, joihin tulisi myös vehnäjauhoja. No niin... Eihän se mikään ruisleipä ole, kun siihen pullajauhojakin tulee, mutta kuitenkin. Vaihdanpa nuo vehnäjauhot sämpyläjauhoihin, vähän kuin pullajauhoja, mutta sattumia joukossa.
Ohje löytyi ruisjauhopaketin kyljestä, eikä vaikuttanut kovin hankalalta.
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
Lämpöiseen veteen suola, sokeri ja öljy. Hiiva lisätään jauhojen kanssa ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Kumotaan taikina uunipellille leivinpaperin päälle, levitetään käsin ruisjauhoja apuna käyttäen (n. 1 cm:n paksuiseksi). Lopuksi päälle ripotellaan vielä lisää ruisjauhoja, leikataan levy neliöiksi ja annetaan kohota liinanalla 30-40 min.
Paistetaan: 225 astetta n. 20 min.
Onnistui ainakin allekirjoittaneella loistavasti. Itse tein puolet tuosta ohjeen määrästä. Oikeasti tohon ei tarvitse, kuin voita päälle. Mutta menee se graavisuolatun kalankin kanssa, ihan hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti