(18.12.2008) Jouluiset porkkana- ja perunalaatikko.
En kyllä luvatessa tiennyt, millainen homma on itse tehdä joululaatikot. Tulin luvanneeksi äidille, että minähän voisin tehdä laatikoita jouluksi. Porkkana ja imelletty peruna, lanttulaatikon äiti saisi tehdä, tai ostaa itse.
Ei auta tuumasta toimeen, netistä ohjeet ja raakaaineiden ostoon. 2Kg porkkanoita ja 2Kg perunoita, muuten kaikki muut ainekset löytyisi jo kaapista.
Porkkanalaatikkon tekemisen aloitin riisipuuron ja porkkanoiden keittämisellä. Sotkettuani kaikki ainekset sekaisin, lapioin (lumilapio) porkkanamössön alumiinivuokiin. Juuri sopivasti viiteen vuokaan. Saatuani laatikot uuniin, ajattelin pyöräyttää vasurilla sitten ton perunalaatikon. Tosin peruna täytyisi imeltää ensin yön yli, joten sitä en saisi tänään valmiiksi.
Porkkanalaatikot valmiina, vielä Heli saa piirtää noi kannet niihin ja sitten annetaan ne eteenpäin.
Ohjeet tollasten tekoon löysin Kotikokki.net sivuilta, joten en niitä tänne kirjoita.
Hyvää Joulua...
Olihan sitä porkkanalaatikkoa maistettava, ennen eteenpäin jakamista. Ja täytyy kyllä sanoa, että kaiken sen vaivan jälkeen,... lopputulos on Huippu Hyvä, ainakin allekirjoitaneesta. "Onko se hyvä?... Ei vaan Paras."
VastaaPoistaNyt on perunalaatikko imeltynyt ja uunissa paistumassa, n. 3 tuntia. Saa sitten nähdä, josko se onnistuu yhtä hyvin, kuin porkkanalaatikko.
Joo, kyllä se porkkanalaatikko oli hyvää joten kiitosta vaan!!
VastaaPoistaTerveisin kaksi tonttua täältä maalta...
Aina on kehittämisen varaa. Oikeasti, porkkanan määrää on suhteessa riisiin lisättävä seuraavalla kerralla, mutta kiva kuulla, että on ollut syötävää. Ensi jouluna tuon sitten ehkä kaksi laatikkoa... Voi ei. :)
VastaaPoistaPerunat keitetään kypsiksi suolattomassa vedessä.
VastaaPoistaPerunalaatikko imeltyy kun peruna soseutetaan kuumana ja notkistetaan kuumalla vedellä - tönkkösose ei aina imelly. Senjälkeen perunasose jäähdytetään huolella hiukan alle 78 asteen (75-76 astetta) ja jauhot lisätään jäähdytettyyn soseeseen. Tarvittaessa lisätään tilkka 75 asteista vettä.
Sose laitetaan imeltymään 65-70 asteiseen uuniin 2-4 tunniksi.
Tällä imeltymisohjeella olen onnistunut kautta aikojen.
Kiitos.
PoistaMuutamana jouluina on tullut nyt kokeiltua perunalaatinkon tekoa ja ihan hyvin se on onnistunut.
Jos en väärin muista, niin olen laittanut perunasoseen joukkoon vähän vehnäjauhoja ja hyvin on imeltynyt.
Lanttulaatikkoa voisi tänä jouluna kokeilla, jos innostuu ja tietysti haukitartarria...