13.9.2024

Haukimureke

Mitäs sitä tänään syötäisiin?

Olisikohan se kalaa ja perunoita...

Haukimureketta ajattelin, ja mitäs siihen taikinaan laitetaan,... kalaa ja kananmunaa nyt ainakin...   :)

Haukea jauhettuna vajaa kilo.

Neljä kananmunaa, kaurahiutaleita, vehnäjauhoja, suolaa, sitruunapippuria, rapsiöljyä ja loraus vettä.

Uunivuokaan murekemassa tasaiseti ja vielä lisäksi reilusti rapsiöljyä päälle.

Foliolla peittoon, niin ei kuivu.

Viisi tuntia uunissa. Ensimmäinen tunti parisataa ja sitten 125 asteeseen loppuajaksi.

Välillä kurkistin, josko olisi tarvinnut lisätä nestettä, vettä tai öljyä.

On kyllä ruoto pehmennyt, niin kuin purkkikalassa konsanaan.

Todella pehmeä koostumus, kuin vanukas.





Mutta, pitäähän kalalle olla jokin lisuke.

Ja mikäs sen parempi ja perinteisempi, kuin peruna.

Peruja on saanut luvalla kaivaa ja onkimatojakin samalla rohmusin... 

Kiitos näistä.

Ei siinä ruoto enään tuntunut, ne on siis pehmenneet.

Ja se maku, kaupan edullisin kalapuikko tuli mieleen, ilman sitä leivitystä siinä päällä.

Tykkään kalapuikoista, ja niin myös tästä haukimurekkeesta, todella hyvää, suosittelen kokeilemaan.


Ps. menkää pihalle, vaikka kalalle ja syökää hyvin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti