Mielihaluja on monenlaisia, niin että purkkikalaa voisi yrittää tehdä.
Nyt sitten ollaan kalassa 24/7.
Kivikankaan UFO-Katiskalla mennään. Se taittuu kasaan ja avattuna ponnaa itsensä takaisin pyyntikuntoon. 100 x 50 x 50 kahdella vastakkaisella nielulla.
Pieniä haukia ja vielä pienempiä.
Näyttää, kuin yksi sama pienempi hauki olisi jo kolmatta kertaa ja joka kerta sen olen vapaaksi laskenut.

Haukea, kuhaa ja yksi joulunjälkeinen alennus lohi, nämä joutaa tähän hyvin ja saa tilaa tuoreille kaloille... :)
Tuoreena oli sitten neljä pientä haukea ja kourallinen särkiä.
Särkiä oli vähänlaisesti, vaikka hyvinhän ne pientkin määrät tähän soppii...
Omaan makuun olisi saanut olla reilummin, vaan voihan sitä suolaa lisätä sitten leivänpäälle.
- kuhaa kilo
- haukea pari
- lohta vajaa
- suolaa
- Ranskalainen sipulikeitto Knorr
Nämä kattilassa sekaisin ja purkkeihin.
Purkkeihin vielä lisäksi päälle.
- tomaattimurskaa sopivasti
- keltasipulia riittävästi
- rapsiöljyä, no ei ollu rypsiöljyä
- haukea kilo
- särkiä, liian vähän
- suolaa
Nämäkin kattilassa sekaisin ja taas purkkeihin.
Ja purkkeihin lisäksi.
- sitruunapippuria
- keltasipulia
- tomaattimurskaa
- rapsiöljyä
Pyyhin lasipurkin reunat kostealla rätillä, siitä mikä vastaa kanteen.
Tapoja, erillaisia tyylejä on monia ja tämä vain yksi pöhkö lisää.
Kierrän korkit kiinni ja ladon purkit kylmään uuniin.
Eipä sinne paljoa enempi olisi purkkeja uuniin mahtunutkaan, että ihan sopiva määrä, vaikka vaikea tietysti aluksi arvioida, paljonko tarvii ja, tai onko riittävästi...
Viisi ja puoli tuntia oli uuni päällä.
Kuuden aikoihin sammutin uunin ja illasta yhdeksän aikaan oli vielä niin lämpöisiä, että annoin olla uunissa koko yön.

Muuten oli purkeissa kannet tiiviisti kiinni.

Nostin purkit jääkaappiin varulta, vaikka nämähän pitäisi säilyä kyllä.

Ruotoja ei tunnu ja kalapalat on muussaantuneet pieneksi, helppoa syötävää.
Kunhan tuo ensimmäinen purkki on syöty, niin maistan haukisärkeä.
Olisikohan se lähdettävä katsomaan katiskat...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti