25.5.2019

Haukitartar

(20.5.2019) Löysin tuossa joku aika takaperin netistä haukitartar ohjeen, jota voisi kokeilla. Suolattu kala on aina maistunut, joten jospa hauesta "suolakalaa".

Sadetta ilmassa, reppu selkään ja kalalle.




Kuuhankavesi 9-tien varrella.




Päivän toinen... Ensimmäinen pääsi irti, kun kuvaaja oli kovin innokas.




Keli on hyvä. Sataa välillä ripsimällä, on pilvistä ja ei ole liian kuuma.




Puhelin soi, muutoksia suunnitelmiin... Kalaa on ja karkuunkin päässyt, joten ajelen Paapaikalle ihmettelemään Valtraa... Pitää vaan tuo kala käsitellä ensin, ennen kun on kädet öljyssä.




Fileet vedän linkkarilla.




Haukifileet on ollu pakastimessa reilun vuorokauden.




Sulaneet fileet reilusti suolaan ja vuorokaudeksi jääkaappiin.




Tönkkösuolattu file leikataan pieneksi.




Kalan sekaan reilusti keltasipulia.




Lisäksi öljyä ja sitruunaa. Mössö saa maustua vuorokauden kylmässä.




Sopivasti sain tyhjään sillipurkkiin mahtumaan, kun ensin olin muutaman lusikallisen maistanut.




On muuten aika hyvää ruisleivällä voin kanssa. Aikaisemmin on tullut syötyä suolamuikkuja pientä pintaremonttia työmaalla ja se oli hyvää. Tässä on sama suolaisuus, tosin tässä hauessa maistuu myös hiukan sitruuna.

Pieni hauki kävi hyvin tähän tartarrin valmistukseen, nahattomista fileistä poistin vain kylkiruodot, loput ruodot menee pieneksi ja pehmenee niin, ettei niitä syödessä juurikaan huomaa.

"Suolakalana" ruisleivällä todella hyvää ja maku tuntuu paranevan useamman vuorokauden jälkeen kylmässä. Suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Erittäin herkulliselta näyttää. Olen opetellut graavaamaan haukea ja sekin maistuu ruisleivän päällä. Tätä sitten seuraavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Graavattua haukea täytyy kyllä kokeilla tehdä, pakkasessa olisikin ruodottomana pari hauki filettä.

      Kiitos kommentista.

      Poista