27.1.2010

Lota lota keitto

(27.1.2010) Mitähän sitä syötäisiin tänään? Pakkasesta löytyi epämääräisen näköinen pussi, joka osoittautui viime talven matikaksi. Mielipiteitä on monia, ja onneksi niin on. Eli en huomaa maussa itse mitään eroa, onko tämänvuotinen vaiko viimevuotinen. Joku on varmaan eri mieltä ja hyvä niin. Makuasioista taas ei voi kiistellä.

No joka tapauksessa kala sulamaan altaaseen, joukkoon kuoritaan perunoita, porkkanoita ja yksi sipuli. Made kokonaisena kattilaan juuresten kera, suolalla ja kokonaisilla maustepippureilla maustettuna. Annetaan kiehua hiljalleen, kunnes perut on pehmenneet, made on jo siinä vaiheessa kypsää.

Ja syömään. Lasi vettä ja ruisleipää voilla, suolaa lisätään maun mukaan. Eihän tämä haukikeittolle vedä vertoja maineeltaan, mutta sanottakoon, että makunsa puolesta aivan loistava. Saattaa jopa nälkä lähteä, kunhan vain ruisleipää on riittävästi, niin ja sitä voita siinä leivän päällä.

Tänään syötiin vielä pakastekalaa, sillä ei ole made liikkeellä mitä olen verkkokalastajilta kullut. Tosin huomenna on taas uusi päivä, joten paras syödä keitto pois niin saa pakkaseen tuoretta kalaa, jonka voi sitten taas syödä vuoden päästä.

2 kommenttia:

  1. no minä kattelin et lota lotahan se siinä altaassa pötköttää. tuohon kun olis saannut serkku turilasta viel mukaan, niin olispa ollut hyvvee.

    VastaaPoista
  2. Kalasoppaa. Joo monenlaista on tullut kokeiltua, vain mielikuvitus on rajana, tai saatu ja saamattajäänyt saalis.

    VastaaPoista