Pari ämpärillistä omenoita, lajikkeina on punainen ja keltainen, tai vihreä... :)
Taitaa olla omenoista paikoin tänä vuonna reilusti tarjontaa.
Leikkasin noin puolen sentin kokoisia viipaleita.
Tällä menetelmällä olen onnistuneesti kuivannut sieniä, joten luulisi omenankin onnistuvan.
Lämpöä 50 astetta ja lusikka luukun väliin, jotta ilma kiertää.

Kattilaan noin pari desiä vettä ja antaa veden kiehua välillä sekoittaen.

No vähän jäi kokkareita, kun joku satsi sekoittimessa ei pyörinytkään kunnolla, mutta pehmeetä tuli.
Sekoitan hillosokerin ja saa kiehahtaa vielä.
Ja hitto, kansi tohon kattilan päälle, kuuma kiehuva omenahillo polttaa yhtä hyvin, kuin possumunkissa kuuma hillo, tai mikä tahansa juuri uunista otettu, vaikka joulutortun luumutäyte, jota on päästävä heti maistamaan.
Kuuman hillon lapioin pestyihin lasipurkkeihin ja korkit kuumana kiinni.
Kun seuraavana aamuna kirjoitin etikettejä, niin jäähtyneiden purkkien kannet oli lommolla, aivan kuin kalapurkkien kanssa "umpiointi".
Omenahillo maistuu lettujen kanssa ja miksi ei muidenkin ruokien.
Kuivattua omenaa saa laittaa kanssa jossain vaiheessa lasipurkkeihin.
Kiitos omenoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti